Podivuhodný kabinet kuriozit

Crystal ballroom – slavnostní sál art-deco hotelu z let 1926 – 1932 Almanac X Alcron se promění v kabinet maloobchodníka z pražské Malé strany. Erwin Schuster se na období 7. – 10. března přesune z koloniálu na Radnických schodech do hotelu. V jeho skladu najdete pozoruhodné artefakty, přírodní kosmetické produkty, designerské oděvy, kožené doplňky, šperky z drahých kovů a mnoho dalšího jakostního zboží od poctivých československých značek a umělců.

DenisaBarešová_MáVlasEDIT_TomasThurzo

Za Erwinem Schusterem stojí dvojice Jan Trakal a Theodora Ter-Akopowá, kteří vytvoří místo, jež bude balzámem pro duši a připomene staré dobré časy s dávkou fantastična. Ve čtvrtek 7. března proběhne v pop-up showroomu Má vlast EDIT 07 tradiční otevírací přípitek s hudebním vystoupením Never Sol a Jiřího Jiráka z kapely Nylon Jail. 

V sobotu 9. března se v art-deco baru v přízemí hotelu uskuteční první Má vlast EDIT “party”. Alcron bar připraví speciální drinky a zahrají Nill Garçon – DJka působící v Praze s residencemi v brněnském Vitamin a Infame rádiu – a Daek Collective tvořený ze Štěpána Doležala, Kristiána Tomana a Šimona Tomana. 

V sobotu ve 13:00 budete mít také možnost zúčastnit se živého nahrávání podcastu “My děti ze stanice 2020” Jana Bicana s hosty Vivien Nagy – zakladatelkou a majitelkou značky Organická Apoteka a vývojářkou produktů pro Havlíkovu Apoteku, Danielou Pilnou – stylistkou, producentkou a PR manažerkou několika lokálních brandů, a herečkou Leonou Skleničkou, tváří loňského Má vlast EDIT 06.

V salóncích v 1. patře se setkáte osobně se šperkařkou Antonií Lecher a Denisou Adolfovou, která vytváří kožené kabelky. Naleznete zde i MADAMÉ BOUDOIR stylistky Daniely Pilné, zde mimo jiné, využijte příležitosti sestavit si personalizovaný šatník. Pilní lobby boys potom návštěvníky vyvezou do nejvyššího, osmého patra hotelu, odkud se nejlépe pozoruje pražské panorama střech, věží i samotného Hradu. Tady potkáte Markétu Macháčkovou se svou značkou šperků L’Antidote specializující se mimo jiné na piercing, Danielu Peškovou s výběrem minimalistických modelů oděvů a Elišku Lhotskou se selekcí šperků Lhotská Jewellery napříč kolekcemi. Tyto pokojíčky jsou tvůrčí laboratoře a vesmíry plné umění a kreativní energie, kde načerpáte inspiraci, nahlédnete do procesu tvorby a fungování lokálních brandů. Využijte možnosti osobní konzultace při výběru.

Celá akce se všemi body programu je jako vždy volně přístupná široké veřejnosti. Prodejní pop-up showroom v Crystal Ballroom bude přijímat platby v hotovosti i kartou. 

 

Čtvrtek 7. 3. 16:00 zahajovací přípitek

Otevřeno 16:00 – 20:00

Pátek 8. 3. 

Otevřeno 11:00 – 19:00

Sobota 9. 3.

13:00 podcast naživo “My děti ze stanice 2020” Jana Bicana

19:00 – 23:00 party v Alcron baru

Otevřeno 11:00 – 19:00

Neděle 10. 3. 

Otevřeno 11:00 – 16:00

foto: Tomáš Thurzo